Hoe kunt u eigen douanezegels voor uw bedrijf aanvragen

Producten die geëxporteerd worden en onder douaneverband vallen, worden door de douaneautoriteiten verzegeld, bijvoorbeeld door middel van een containerzegel of kabelzegel. Bedrijven kunnen een ‘Vergunning gebruik verzegeling van een bijzonder model’ aanvragen om eigen verzegelingen te gebruiken in plaats van de reguliere verzegelingen die de douane gebruikt. Deze verzegelingen worden douanezegels, bedrijfsverzegelingen of bedrijfsloods genoemd.

Douanezegels aanvragen bij Hoefon Security Seals

Zoekt u ondersteuning?

Hoefon Security Seals is een Nederlandse producent van gecertificeerde verzegelingen die als bedrijfsverzegeling toegepast kunnen worden. Wij hebben eveneens ervaring met het ondersteunen van bedrijven bij hun aanvraag voor het gebruik van eigen douanezegels. Zoekt u assistentie bij dit proces? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Stap 1 Aanvraagformulier verzegeling bijzonder model invullen

De vergunning voor het gebruik van een eigen douanezegel vraagt u aan bij de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst vindt u diverse verzegelingen die reeds zijn goedgekeurd om te gebruiken als bedrijfsverzegeling. Deze vindt u hier. Verschillende van deze douanezegels worden door Hoefon Security Seals geproduceerd. Daarnaast kunt u ook goedkeuring vragen voor het gebruik van een verzegeling die nog niet op de website van de Belastingdienst staat. Dit kunt u via hetzelfde formulier doen.

Als u voor verzegelingen kiest die op belastingdienst.nl staan, dan kunt u het formulier simpelweg invullen waarna u antwoord ontvangt van de Belastingdienst. Wilt u een eigen douaneverzegeling laten goedkeuren? Lees dan verder wat u hiervoor moet doen.

Stap 2 Douanezegels laten goedkeuren

Voor iedere verzegeling die u goed wilt laten keuren als bedrijfsverzegeling moet u minimaal 5 voorbeelden opsturen naar de Belastingdienst. Samen met de voorbeelden stuurt u een verklaring mee van de fabrikant met de technische specificaties van de verzegelingen en een verklaring waarin de fabrikant getuigt dat iedere zegel een uniek nummer heeft.

Hoefon Security Seals produceert samples die u in kunt dienen voor goedkeuring bij de Belastingdienst. De voorbeelden kunnen we met uw douanenummer en logo bedrukken.

Ook sturen wij de gevraagde verklaringen mee, waarin wij onder andere uitleggen hoe wij de uniciteit van iedere verzegeling waarborgen.

Na het insturen van de samples en verklaringen krijgt u na een bepaalde tijd antwoord van de Belastingdienst. Als de zegels en verklaringen worden goedgekeurd, krijgt u een vergunning voor het gebruik van eigen douaneverzegelingen. Hiermee kunt u zelf uw producten verzegelen en transporttijden verkorten. In sommige gevallen zal de Belastingdienst om extra informatie vragen.

Alle goedgekeurde douanezegels mogen door alle aangevers voor douanevervoer die daarvoor toestemming van de douane hebben gekregen gebruikt worden. Dit geldt voor zowel aangevers die gebruik maken van de normale procedure als aangevers die optreden als toegelaten afzender. De aangevers moeten op de gebruikelijke manier in de aangifte voor douanevervoer de gegevens met betrekking tot de gebruikte douanezegel aangeven.

Uw leverancier voor douanezegels

Wilt u eigen douanezegels gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat Hoefon Security Seals voor u kan betekenen. Wij produceren diverse security seals die als bedrijfsverzegeling gebruikt kunnen worden

Niels Pas CEO Hoefon Security Seaks

Niels Pas

CEO Hoefon Security Seals

Niels Pas is sinds 2017 CEO van Hoefon Security Seals. Hij heeft uitgebreide internationale ervaring en spreekt 4 talen op professioneel niveau.

Bekijk auteurspagina