Wat is ISO 17712?

Wat is ISO 17712?

Hoefon Security Seals is een leverancier van high security seals voor onder meer zeecontainers en trailers. Al onze veiligheidszegels zijn ISO 17712-gecertificeerd. In deze blogpost leggen we uit wat de betekenis is van ISO 17712.

ISO Pas 17712:2013

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) is een samenwerkingsverband in 163 landen voor het ontwikkelen van internationale normen. ISO maakt documenten met vereisten, specificaties, richtlijnen of kenmerken die consistent kunnen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat materialen, producten, processen en diensten geschikt zijn voor hun doel. Er zijn normen voor een grote verscheidenheid aan producten, processen en diensten. ISO 17712 is een norm voor verzegelingen, ook wel veiligheidszegels of security seals genoemd.

ISO 17712 voor verzegelingen

Deze ISO-norm documenteert uniforme procedures voor de classificatie, acceptatie en intrekking van mechanische vrachtcontainerzegels. ISO 17712 definieert 3 soorten klassen van sterkte voor verzegelingen: “I” voor indicatief, “S” voor veiligheid (security) en “H” voor hoge veiligheid, waarbij H de hoogste sterkte heeft.

Verzegelingen moeten worden getest door een onafhankelijk extern laboratorium om de classificatie van de verzegelingen te valideren. Het testlaboratorium moet geaccrediteerd zijn volgens ISO 17025 voor testen die specifiek zijn voor ISO 17712.

De ISO 17712-norm vereist onafhankelijke testen op basis van drie hoofdcategorieën:

  1. Verzegelingen moeten worden getest om hun fysieke sterkte te bepalen.
  2. Verzegelingen moeten zijn ontworpen en vervaardigd met kenmerken die duidelijk aantoonbaar maken als de verzegeling is gemanipuleerd.
  3. De bedrijfsprocessen van de fabrikant gerelateerd aan beveiliging moeten worden gecontroleerd.

Meer informatie en details over ISO 17712 zijn te vinden in de officiële documentatie van ISO.

CTPAT logo

CTPAT goedgekeurde verzegelingen

Customs Trade Partnership Against Terrorism (CTPAT) is een Amerikaans samenwerkingsverband voor het veilig faciliteren van internationaal vrachttransport. Dit initiatief is opgezet door de Amerikaanse douane (U.S. Customs and Border Protection, afgekort CBP). Via dit programma werkt CBP samen met de handelsgemeenschap om internationale toeleveringsketens te versterken en de grensbeveiliging van de Verenigde Staten te verbeteren. CTPAT is een vrijwillig publiek-privaat partnerschapsprogramma dat erkent dat CBP alleen het hoogste niveau van ladingzekerheid kan bieden door nauwe samenwerking met de belangrijkste belanghebbenden van de internationale toeleveringsketen, zoals importeurs, vervoerders, tussenpersonen, erkende douane-expediteurs en fabrikanten.

CTPAT vereist het gebruik van zegels van klasse “H” voor het verzegelen van containers bestemd voor de Verenigde Staten. Onze high security seals zijn gecertificeerde klasse ‘H’ verzegelingen en zijn dus CTPAT-compatibel. Wilt u meer informatie over onze verzegelingen? Bekijk dan de onderstaande veiligheidszegels.

ISO PAS 17712:2013 Compatibele Seals

Robert Senders Sales Engineer Hoefon Security Seals

Robert Senders

Sales engineer Hoefon Security Seals

Robert Senders is sinds 2014 de sales engineer van Hoefon Security Seals. Hij heeft ruime ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van diverse soorten verzegelingen.

Bekijk auteurspagina